Bestuur

Voorzitter: Jean-Marie van Isacker

Jean-Marie verhuisde naar de Burgemeester van Woelderenlaan in 2018. Hij is taxateur van kunst en antiek. Sinds zijn terugkeer uit New York City heeft hij de kunstcollecties van Veere en Middelburg getaxeerd. Zijn bestuurlijke ervaring is een gecombineerde erfenis van Round Table 1 N-Y en Kiwanis Middelburg. Als bestuurslid van de stichting Tuin van Zeeland streed hij voor het behoud van de karakteristieke inheemse wegbeplanting. Gedurende deze tijd droeg hij bij aan het ontwikkelen van een duurzame visie voor ‘het groen’ bij alle drie gemeenten op Walcheren, de Provincie, het Waterschap en Rijkswaterstaat. Jean-Marie zoekt naar oplossingen voor een uit balans geraakte landschap. Hij ging naar de rechter voor het behoud van het historisch profiel van de Westelijke Oude Havendijk, één van de twee kanaaldijken voor alle schepen van de 16e eeuw tot het midden van de 19e eeuw in Middelburg, met een succesvol vonnis. Hij vindt dat het park “geen echokamer moet worden van Build Back Better maar een voorbeeld voor een alternatieve en circulaire Grow Green Gratiously”. Om het park helemaal te beschermen richtte hij in 2019 de stichting VanWoelderenpark op.

Secretaris: Jan Dirk van Scheyen

Jan Dirk is journalist en woont met zijn gezin al achttien jaar aan de Paauwenburgweg, op een steenworp afstand van het Nollebos/Westduinpark.
Het gebied is volgens hem een onlosmakelijk deel van de wijk Paauwenburg. Zoveel bewoners beleven er dagelijks plezier aan door er te wandelen, joggen, de hond uit te laten of zomaar op een bankje van de omgeving te genieten. Het Nollebos/Westduinpark is het enige echte stadspark van Vlissingen en alleen al daarom moeten we er zuinig op zijn, vindt Jan Dirk. Het vormt bovendien een fraaie groene schakel tussen de stad en het strand.

Jan Dirk werd bestuurslid van de Stichting VanWoelderenpark om zijn steentje bij te dragen aan haar doelstelling: dit unieke stukje Vlissingen behoeden voor grootschalige verblijfsrecreatie. Zo’n ontwikkeling zou namelijk de doodsteek zijn voor deze ongerepte groene oase in de stad.

Natuurlijk moet er worden nagedacht over de toekomstige invulling van het gebied, maar behoud van rust en natuur dient daarbij altijd het uitgangspunt te zijn, aldus Jan Dirk.

Penningmeester: Kitty Holleman

Kitty noemt zichzelf een bevoorrecht mens om al zo’n 30 jaar tegenover het prachtige natuurgebied Nollebos/Westduinpark te mogen wonen.

Twee passies: natuur en taal. Was al op jonge leeftijd lid van de IVN om in natuurgebieden plantjes te determineren. Afgestudeerd in de Nederlandse Taal- en Letterkunde en Wetenschappelijk Bibliothecaris. Natuur- en taalliefhebber, sociaal en maatschappelijk bewogen. Geeft al jaren Nederlandse les aan nieuwe medeburgers en expats. Directeur/docent van Sterk in Taal.

Motto: geen bebouwing in het Nollebos en park Westduin, dit bijzondere gebied moet voor alle Vlissingers en recreanten behouden blijven!

Eline van Mourik – Visser

Bestuurslid: Eline van Mourik – Visser

Samen met mijn gezin woon ik sinds 2021 tegenover het Nollebos, elke dag geniet ik van het uitzicht op het groen. Het park biedt een plaats om tot rust te komen, waar heerlijk gewandeld kan worden, kinderen spelen en waar vele goede gesprekken plaatsvinden. Het park is een unieke plek in de stad Vlissingen; dicht bij de duinen en het strand. Na de bebouwing van de boulevard is het een welkome overgang naar groen en rust met unieke beplanting en een verbinding van de stad met de natuur.

Na onze verhuizing ben ik samen met mijn echtgenoot een kleinschalig gezinshuis gestart. Als gezinshuisouders vangen we pleegkinderen op en bieden hen een veilige plek om te wonen. De kinderen genieten van het spelen bij de skatebaan in het park of het voetballen op het grasveld tegenover het huis. Naast mijn werk als gezinshuisouder ben ik als tuinontwerper betrokken bij verschillende groenprojecten; op dit moment bij het project ‘dorpstuin rond de kerk’ van Nieuw- en Sint Joosland. Ik zet me hierin voor meer natuur en duurzaamheid, verbinding en bewustwording.

Natuur in de stad verbetert de luchtkwaliteit en is goed voor het welzijn van mensen. Groen nodigt uit tot bewegen en ontspannen. Bij de invulling van het park is het belangrijk dat er duurzame keuzes worden gemaakt met oog voor de toekomst. Een toekomst waar mede door de klimaatverandering, maar ook door de toenemende druk op de samenleving het behoud van een natuurlijke omgeving steeds belangrijker gaat worden. Een toekomst waarin we kunnen waarborgen dat er een park is voor alle Vlissingers om te kunnen ontspannen en van de natuur te genieten; zonder bebouwing.